Pealtnäha süütu video

Kuldmedal (1000p.)Hõbemedal (500p.)Pronksmedal (100p.)Jututoa moderaator

Vene keelne materjal, kus ilma salgamata seletatakse, et mett tuleb kuumutada 72 kraadini, et seda siis purki ajada.Nii tehtavat meega, mida pole enne jõutud maha müüa ja mis on juba kristalliseerunud.

Keegi ei muretse, et sellises mees puuduvad teatavad tervisele kasulikud komponendid-mesi ju kena vedel-äri on äri, või mis teie arvate? Kas äkki polekski tarvis tavalistele inimestele kõike ära rääkida ja neile müüa kena vedelat mett, mis teatavasti vägagi hästi kaubaks läheb?

http://www.youtube.com/watch?v=Q2C_Fv3DtwA&feature=related

 

Kommentaaride kuvamine

NB! Ära lisa oma mesindusalast kuulutust kommentaarina teisele kuulutusele, vaid lisa uus kuulutus siit!
Pronksmedal (100p.)
Kasutaja tomm pilt

Selline mesi .

Selline mesi on siis nendes ilusate kirjatega purgikestes poeriiulil . Seeda filmi oleks vaja avalikult esitleda ja vaevalt keegi siis kodumaisele meele väljamaist eelistab.Kuid paraku on neid kes vaatavad ;mida kirjum silt seda kvaliteetsem mesi, sest ega viletsale meele sellist ilusat silti purgile kleebita.

Sellist kombinaati praeguse

Sellist kombinaati praeguse mesinduse arengu juures, küll Eestisse püsti ei panda.
Mõni mees võib sama hästi kodus pliidi peal mett sulatada 70-80-90 kraadi juures, ei tea mis siis seal mee sees veel alles on??

Kuldmedal (1000p.)Hõbemedal (500p.)Pronksmedal (100p.)Jututoa moderaator

Ei tea jah, aga tahaks

Ei tea jah, aga tahaks treada küll, kuidas mee koostisele mõjub selline kuumutamine. Mõni teadja võiks asja lahti seletada, mis sellise mee kuumutamisega mees toimub ja mis produkti me saame- võib olla me asjatult kardame?

Tavaliselt raamatutes väidetakse, et üle 42 kraadi ei tohiks kuumutada.

Muide , tegisn sellise vastupidise katse, et panin sügavkülma ühe plastmass karbi hästi vedelat mett ja külmutasin ära. Mesi muutus iirise kommi taoliseks massiks.

Kui pärast mee välja võtsin, siis paari tunniga sulas see samasuguseks kenaks vedelaks, nagu alguses oli olnud.

Kahjuks oli kogus üsna väike ja sai kohe ära söödud, oleks tahtnud näha, kas kristalliseerumine , kui selline on samasugune nagu teistes purkides.

Kas külmutamine on äkki lahendus mee vedelana säilitamises, mine tea?

 

 

Vaidluses selgitatakse tõde: kõik saavad teada, et just neil on õigus ...

Mee kuumutamine

Mina leidsin kuumutamise kohta niisugust inffi:

http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13183681
§2. Mee koostis- ja kvaliteedinõuded...
(4) Mesi, ...... peab vastama järgmistele nõuetele:
3) mesi peab olema ........ning kuumutamata ulatuses, mille tagajärjel mee looduslikud ensüümid laguneksid või oluliselt inaktiveeruksid.

http://nammy.pbworks.com/Mesi
Fermendid ja ensüümid ei talu kõrgeid temperatuure. Et mee väärtus säiliks, tuleb vältida selle kuumutamist üle +40oC, samuti ei tohi mett hoida külmkapis.

http://mesindus.ee/files/Mesinik-47_Mee-ERIv.pdf
lk 2 diastaas ja invertaas

http://kommid.ee/modules/content/?id=3
....tuleb vältida selle kuumutamist üle + 50oC.

http://www.miksike.ee/docs/referaadid2005/ensuumid_evelin.htm
Ensüümid töötavad hästi kitsas temperatuurivahemikus. Nad töötavad aeglaselt temperatuuril alla 30º C ja lõpetavad tegutsemise temperatuuril üle 40º C.

http://www.birdtribe.ee/Cancer.htm
Paraku tapab toidu küpsetamine temperatuuril umbes 116° Fahrenhaiti ( 47° C) kõik ensüümid. Konserveeritud või villitud toit ei sisalda ensüüme, sest seda on enne säilitamist pastöriseeritud.

http://mesindus.ee/files/Antu_Rohtla_-_22.03.2008_-_Karksi-Nuia.pdf
Kui mõnikord tekib vajadus ka kristalliseerumata mee järele (lauamesi), siis tuleb mesi üles
soojendada, mitte sulatada.. Mett tuleb soojendada aeglaselt temperatuuril 38-40*. Kõrgem
temperatuur, eriti pikaaegne mee hoidmine temperatuuril üle +42* alandab tunduvalt mee
kvaliteeti.......Ainuke meeliik, mida tuleb enne tarvitamist kuumutada , on sookailult kogutud mesi. Seda
tuleb kuumutada 70*-ni ja hoida selle juures umbes tund aega.

Kuldmedal (1000p.)Hõbemedal (500p.)Pronksmedal (100p.)Jututoa moderaator

teadusartikkel

Üks inglise keelne teadusartikkel, kus räägitakse erinevatest mee vedeldamise võtetest ja kaasnevatest ohtudest.

http://www.bee-hexagon.net/files/file/fileE/Honey/3HoneyTechnology.pdf

 

 

Vaidluses selgitatakse tõde: kõik saavad teada, et just neil on õigus ...

ostjal on alati õigus

Ostjal on alati õigus. Kui tahab vedelat mett siis saab vedelat mett, kui tahab karamellimaitselist siis tuleb mesi üle kuumutada ja ostja jääb rahule. Muidugi on kõige lihtsam mesi vurrist otse purki lasta ja las klient lõhub ise oma lusikad.
Vaadakem enda järgi, ma söön heameelega pekist sealiha-kahjulik. Tarbin piisavalt alkoholi, sigarette-kahjulik .Jala ei käi vaid autoga-kahjulik. Spordist tean ainult tänu telekale mida vaatan 5 tundi päevas. Ja teie räägite et soojendatud mesi ei ole kõigeparem. See on selline pisiasi mis ei vääri tähelepanu.

Tervitab Kalle

selge see

...et ostja on kuningas ja tema soov saab rahuldatud,küsimus on hoopis selles,et kõik inimesed ei ole ühese mõtlemisega ega peagi olema.
mina näiteks küll ei taha tarbida mett,mis on üle kuumutatud,samuti pean väga lugu tervislikust toitumisest ja üldse püüan järgida kõike seda,mis on tervislik st.et ikka vaatan mida suhu panen,siinjuures on just puhtal naturaalsel meel küllaltki suur osa minu toidulaual.
veel võin kindlalt käe südamele panna ja õelda ,et ei ole kordagi mett nn.solkinud ega sellist mett kellelegi müünud,loodan et suurem osa mesinikest just nii toimivad st. on ausad tegijad.

lugupidamisega tamm 18