Lisandid meele

Mis võib olla põhjuseks, et näit ebaküdoonia või astelpaju jt purustatud marjade lisamisel meele muutub see kohe vesivedelaks? Kas toimub mingi keemiline reaktsuioon ja kas muutub sellega mee kvaliteet?

 

Kommentaaride kuvamine

NB! Ära lisa oma mesindusalast kuulutust kommentaarina teisele kuulutusele, vaid lisa uus kuulutus siit!

lisandid

Et mesi purustatud marjade lisamisel vedelaks muutub, pole mingi ime.

 Võrdluseks võib tuua ehitusvallast näiteks plaatimis- või põrandatasandus segu. Lisades vett 25% üle normi muutuvad segud kasutuskõlbmatult vedelaks. Kui tõsta mee veesisaldust 25%, mis võrdub umbes 45g purustatud  marjadega 1kg kohta, tõusebki mee veesisaldus umbes 22 protsendini, mille juures mesi enam mitte normaalse kontsistentsiga pole. Eriti mõjutab see kreemjat mett, kus kristallid ei lahustu.
 Mee kvaliteet on minu arust ikka parim naturaalsel (ehedal) kujul.
 Ei tee küll maha erinevaid meesegusid, aga hea kvaliteedi saamiseks peab tundma tehnoloogiat. Ise segudega ei tegele.

Kadudeta kevadesse jõudmist kõigile!

Pronksmedal (100p.)

Lisa sidrunit ja mesi läheb


Lisa sidrunit ja mesi läheb ka vedelaks. Hape on see, mis muudab mee vedelaks