Suirakärjed

Tere

Kuidas suira kärjest kätte saada? Nimelt mina ise proovisin sellist võimalust. Külmutasin kärjed ära ja seejärel pudistasin tükkideks ära. Samas iga suira kannu ümber oli kannu seinad ja väga tüütu on neid küljest ära nokkida. Siis jahvarasin need külmunud peast kohviveskis ära. Tulemuseks oli mõnus suirapuru mille lisanditeks on kärjekannu seinad.
Nüüd siis küsimus, et kas sellisel tehnoloogial võivad olla mingid miinused? Kas see tulemus kõlbab riskivabalt söömiseks, kuna vanades tumedates kärgedes võib olla mida iganes sees?

Kaunist mesindussügise jätku Smile

 

Kommentaaride kuvamine

NB! Ära lisa oma mesindusalast kuulutust kommentaarina teisele kuulutusele, vaid lisa uus kuulutus siit!
Hõbemedal (500p.)Pronksmedal (100p.)

annan sulle lingi

annan sulle lingi kus on ajaloost vällja kaevatud artikleid.
ma löikasin omaaeksetest ajakirjadest artikleid mesinduse kohta ja panin neti ülese.
need artiklid on omaaeksest ajakirjast pärit nagu sots pöllu majandus. seal on artikel kuidas üks mees suira suru öhuga eemaldab vöibolla pakub huvi.
Olen möelnud proovida ,kuid pole veel viitsinud mässida. link on siin.

http://www.mesindus.eu/ebooks/artiklid/index.html

lk 47

ehk pakub huvi

Hõbemedal (500p.)Pronksmedal (100p.)

Suirakärjed

Põhimõtteliselt oled õigel teel,suir on roiskumisest ja äraviskamisest päästetud.Enne jahvatamist oleks võimalik eraldada puhtad suiraterad.Peene suirafraktsiooni võib läbi pesta.
Settimisel praht tuleb pinnale suir vajub põhja.Saad suira pasta,mis säilib külmkapis.Säilitamiseks ilma külmikuta võib kasutada suhkrut.Mett pean kahtlaseks säilitajaks.
Mikro...e Mart

Hõbemedal (500p.)Pronksmedal (100p.)

Oh taevas!

Kulla mehed, KÕIK mis tarust tuleb on MAAILMA PARIMATEST PARIM!
Suira kärjed, ehk vanarahvas nimetas neid ka mee-leivaks.... sisaldavad absoluutselt kõike eluks vajalikku.
Kui soovite, et magu veidi puhkaks, kuid teie hingetempel ei väsiks , siis suira tarvitamisel olete saanud parimat - täiuslikumat toitu ..... millest suur osa rahvast ei oskagi unistada..
( Vaadake ometi, mis kiiritatud ja mürgistest lisaainetest tulvil rämpstoitu te kaubandusvõrgust saate!))
Parimat säilitajat, kui mesi pole olemas!
Mis need kärje seinad teile teevad? Palju tarku rahvaid ainult kärje mett tarvitavadki! Vaha masseerib igemeid ning soolestikku ja ei ole paremat ja õrnemat soolestiku puhastajat, kui vaha.... lisaks veel A vitamiin, mida ta sisaldab!
Inimese "karvane käsi.... niikui midagi puudutab - hakkab ainult kõike kahjustama! Kehtib ka suira kärged kohta!
Heledamad suirakärjed lõigake mee sisse.... tumedad segage loomatoidu sisse, kui teil peaks neid olema - mõtlen sitik musti kärgi ja loomi .... olgu need kanad, või hobused, või kitsed/notsud.....
Ei ole vaja välja mõelda omale lisatöid!

Pronksmedal (100p.)

suir

Mingi firma pakkus suira eraldamise aparaati, küsiti kusagil 200 eurot. Arvan, et see aparaat purustab suirakärjed pudruks ja siis pressib kärjekannukujulise suiramassi välja. Arvan, et töötab nagu hakklihamasin ? Jätsin ostmata sest ei taha süüa igasugu sodi. Kui tuleb suira isu peale, valin välja mõne heledama kärje ja nokin ükshaaval välja. Kas keegi teab paremat meetodit ?

Keegi teab...

...ja õpetab lahkesti teistele ka: http://www.metsamesi.ee/mesinikule/sugis/#suir
Üks ülipüüdlik(Mega Staratel) vene mesinik ka teab...ja ka jagab oma teadmisi: http://www.youtube.com/watch?v=mD2_YDdb6Ho&list=UUgN5ZwvXFth55vObgbIXGHg
Tal on sadu mesindusteemalisi klippe .Sealt on,mida kõrva taha panna. Keelest peaks aru saama,siis kasu suurem.

Pronksmedal (100p.)

Viimane video oli küll

Viimane video oli küll õpetlik, aitäh.
Siin õpetab siberlane taruvaiku kasutama:
https://www.youtube.com/watch?v=slLXpLmvXns
Tal huvitavaid videoid veelgi üleval.

Hõbemedal (500p.)Pronksmedal (100p.)

Üli Püüdlik

Supper lahke õpetaja....tarud taevavärvi, nagu meie mesinik A. P.
Tunneb asja - ja oskab lihtsalt ja otsekoheselt edasi anda, austus Üli Püüdlikule! .... Tänud ka siia edastajale!