Võidemesi masin ja retsept

Tere,

Kas kellegil on kogemust masinatega mida kasutatakse võidemee tegemiseks? Pildil on Lyson masin.

Kuidas sellist mett teha? Olen lugenud, et tavalist mett peab alguses soojendada kuni kõik kristallid kaovad, siis peab lisama 10% võidemett ja segama. Hoida 12-14C umbes kuu aega ja peabki valmis olema. Proovisin niimoodi teha ja sain täiesti tavalist mett nagu oligi.

Mõnedes kohtades kirjutatakse, et segama peab aeg-ajalt kui mesi hakkab kristalliseeruma. Mul ei ole garaaži kodus, nii et temperatuur on tavaliselt 19-21C ja mesi eriti ei kristalliseeru kodus.

 

Kommentaaride kuvamine

NB! Ära lisa oma mesindusalast kuulutust kommentaarina teisele kuulutusele, vaid lisa uus kuulutus siit!
Pronksmedal (100p.)Jututoa moderaator

Võidemesi

Masinaga kogemust ei ole, kuid mis on võidemee tegemise eesmärk? Tavaliselt see, et mesi ei kristalliseeruks kõvaks vaid jääks pehmeks ja määritavaks. Et ei oleks vaja soojendada enne tarvitamist. Kui sul ei kristalliseerugi eriti, siis on ju super. Mingit masinat polegi vaja.

Ma kasutan seda dessertide

Ma kasutan seda dessertide tegemisel kuna sellega on palju kergem töötada kui tavalise meega. Ja niisama saiaga on mõnusam süüa Smile

Aasta mesinikHõbemedal (500p.)Pronksmedal (100p.)Jututoa moderaator
Kasutaja metsamesinik pilt

Võidemesi

http://mesindus.ee/node/493

Endal seda seadet veel ei ole, sügisel aga võin juba esimesi muljeid masina töövõimest jagada. 

Valmistamiseks pead siiski jahedama koha leidma, parima kristalli saab praktikute kinnitusel umbes 12 kraadi juures. 

Tänan väga artikli eest! See

Tänan väga artikli eest! See selgitas mõned punktid.