on igasuguseid. oleneb, mida kõike arvesse võtta ja millised on algandmed. e-mesilase tehtes on suhkru kg hind 1,18. praegu on hind ju umbes poole väiksem. eks siirup on kindlasti mitmekülgsem kui tavalisest suhkrust tehtud lurr ja mugavam ning vähem aeganõudvam on sellega sööta ka. kui ma peaksin teise eesti otsa uulusse siirupi järgi sõitma, siis kasvaks siirupi hind ka hüppeliselt ning arvutuskäik oleks juba teine.
miks arvutatakse läbisegi kilode ja liitritega? siirupit müüakse ju kilodes ja liiter vett kaalub üks kilo. suhkrust siirupi valmistamisel panen 1kilo vett ja ligi 2 kilo suhkrut. seega 25 kilos siirupis on 16kg suhkrut. korrutades suhkru hinnaga 50 senti kuni 1euro saame 25kilos sisalduva suhkru hinnals 8-16 eurot. omahinda võib ,aga ei pea muutma suhkru lahustamise viis. subjektiivseks teguriks on mugavus ja see maksab. võib teha kõik ise ja võib ka kõige eest maksta.
autorid annavad erinevad suurused aga 25-35 % pidid mesilased kulutama suhkrust ära teda ümber töötades . St 10-st kilost suhkrust lahuses jõuab talvesöödana kärjekannu 6,5-7,5 kg. Ja siis imestatakse ,et andsin nii palju suhkrut aga miks surid mesilased nälga.See ju foorumis igakevadine teema.
No ja kui veel varoalesti ei näe( tänavu kevadel rääkisin 2-he 5-6pere pidajatega kellel jäi järele1-2 perekest 2-3-l raamil) või ainuke ravi on novembris või detsembris ebapiisava tõhususega mugav tilgutamine siis pole ime kui kevadeks järel vaid paremal juhul hingevaakuvad perekesed.Samuti igakevadine jutt.
Talvesööt
hakkasin rehkendama ,suhkrul praktiliselt eeliseid enam pole,kuigi võimsad segajad olemas, suhkur kg 0,85 -siirup 0,88 euri
Pead paraku uuesti rehkendama.
Oled unustanud vee kaalu lisada tehtesse
suhkur
suhkur prismas 56 senti/ kg ja konsumis 72 senti/ kg
Ei tea, kas see rehkendus on õige:
http://emesilane.ee/uuspood/soodad/300-soodasiirup-api-invert-28-kg-kast...
rehkendusi
on igasuguseid. oleneb, mida kõike arvesse võtta ja millised on algandmed. e-mesilase tehtes on suhkru kg hind 1,18. praegu on hind ju umbes poole väiksem. eks siirup on kindlasti mitmekülgsem kui tavalisest suhkrust tehtud lurr ja mugavam ning vähem aeganõudvam on sellega sööta ka. kui ma peaksin teise eesti otsa uulusse siirupi järgi sõitma, siis kasvaks siirupi hind ka hüppeliselt ning arvutuskäik oleks juba teine.
Priit Pihlik ütleb nii.
Sööda arvestamiseks võetakse aluseks lahusesse pandud kuiva suhkru kogus. Näiteks
saab 3 kg suhkrust ja 2 liitrist veest ca 4 liitrit sööta, kuid arvestusse läheb 3 kg, mitte aga 4 liitrit.
tolerants
miks arvutatakse läbisegi kilode ja liitritega? siirupit müüakse ju kilodes ja liiter vett kaalub üks kilo. suhkrust siirupi valmistamisel panen 1kilo vett ja ligi 2 kilo suhkrut. seega 25 kilos siirupis on 16kg suhkrut. korrutades suhkru hinnaga 50 senti kuni 1euro saame 25kilos sisalduva suhkru hinnals 8-16 eurot. omahinda võib ,aga ei pea muutma suhkru lahustamise viis. subjektiivseks teguriks on mugavus ja see maksab. võib teha kõik ise ja võib ka kõige eest maksta.
Erinevad...
autorid annavad erinevad suurused aga 25-35 % pidid mesilased kulutama suhkrust ära teda ümber töötades . St 10-st kilost suhkrust lahuses jõuab talvesöödana kärjekannu 6,5-7,5 kg. Ja siis imestatakse ,et andsin nii palju suhkrut aga miks surid mesilased nälga.See ju foorumis igakevadine teema.
No ja kui veel varoalesti ei näe( tänavu kevadel rääkisin 2-he 5-6pere pidajatega kellel jäi järele1-2 perekest 2-3-l raamil) või ainuke ravi on novembris või detsembris ebapiisava tõhususega mugav tilgutamine siis pole ime kui kevadeks järel vaid paremal juhul hingevaakuvad perekesed.Samuti igakevadine jutt.