Küsimus mee kohta

Tere

Kas keegi oskab öelda miks mesi selline on?

 

Kommentaaride kuvamine

NB! Ära lisa oma mesindusalast kuulutust kommentaarina teisele kuulutusele, vaid lisa uus kuulutus siit!
Hõbemedal (500p.)Pronksmedal (100p.)

Mesi

Kui on oma mesi hoidlast (mingi ära unustatud varasem aasta?) võib olla tegemist erinevate korjete seguga - metsa/põlluäärne grupp...Vedel fruktoosirikas metsast/põõsastelt ning kristaliseerunud glükoosirikas ristõieliste mesi...Võib kasutada saunameeks - kui on suur kristall, siis hea koorimisvõime...? Valmimata vurritatud? Olen juhtunud nägema suure söötmise ajal vurritatud - kiiresti raha vaja saada, seal tuli ka vedel kiht peale, kuid pildil tundub, et fruktoosirikas kiht ei ole vist liiga vedel.

Kui korjepiirkond (või riik) teadmata...võib olla tegemist korduvalt kuuma saanud meega..normaalne mesi see ei ole..Siis tekivad kristaliseerumisega raskused..

Mõõtke pendliga välja...kui väli maas - siis tehke piparkooke - raviomadused on siis läinud!

Mesi muutu selliseks keldris

Mesi muutu selliseks keldris hoides. Teised purgid tahenesid normaalselt, kuid 2-3 purki selliseks. Seda purki on ka mõõdukas soojuses, milles tavaline mesi uuesti üles sulab, hoitud kuid kristall ikka sees.

Pronksmedal (100p.)

See...

võib olla suurema ämbri pealt esimene- teine väike ämber. Kui suures ämbris seisab ja millegipärast(hooaja lõpp jne) on vurritatud veidi  mitte päris valminud mett siis seistes kerkib selline mesi selitusnõus erikaalude vahe tõttu  2-4 cm kihina peale.   No ja võtsid ta ära ilma eelnevalt korralikult läbi segamata.  Pealmine vedel osa läks nüüd käärima. Usun,et suurem osa mesinikest on sellist mett näinud ;kas aga põhjuseni jõudnud on iseasi.Suurmesinikud väldivad sellist jama järelsoojendusvannide ja segamistega. Kuid ka neil juhtub.  Kui seisab kevadeni siis rikub  terve suure hoiunõutäie mett ära.

Kasutaja Nurmemees pilt

Vastus mee kohta

Arvatavasti on seda mett juba korra liialt kõrgel temperatuuril üles soojendatud. sellepärast ta ongi selline, fruktoos peal ja glükoos allpool.

Hõbemedal (500p.)Pronksmedal (100p.)

mee olek

mee liigse kuumutamise süü see pole, sest siis läheks mesi ästi tumedaks, pigem peaaegu mustaks. ja kui suhu paned siis on  karamelli maitse.

ma toon esmased asjad välja mida pead üle vaatama.

esiteks nöu miles met säilitad ei ole  hermeetiliselt suletud olnud ja mesi on öhu niiskusest liig niiskuse endase tömmanud, kristaliseermisel  tahke vajub pöhja vedel aga töuseb pinnale, ja suuremas osas  se vedel mesi läheb ka käärima.

teine vöimalus on et sügisel viimase mee vötuga on sisse satunud vedelat nektarit, tundemärgid samad nagu eel pool kirjeldasin,   ( seda töenäosust saad ennetada kui mee ära vuritad, lased  säilitus nöuse mee, ja möödad niiskust 2 pääval, valmis mesi vajub pöhja ja vedel töuseb pinnale, kui see pinnal olev  mesi on 18% niiskust ( 2 pääval ) ilma et oleksid niiskuse möötmisel seganud mett) siis vöid suht kindel olla et se mesi käärima ei lähe, kui aga on liig niiske pead midagi ette vötma, sest muidu se vedel kiht hakkab käärima ja rikub kogu selles pütis olnud mee.

 

3 vöimalus on natuke teine pilt kui sull pildil on .

talvel kui mett pakendad, 1 sorti mee ära, ja püti pöhja jääb 1 sorti mesi , kallad 2 sorti mee peale, kuna nad ei segune, siis toimuvad erinevad kristaliseerumis protsessid.

 

need on kolm pöhilist pöhjust, vöib pöhjusi veel olla, kuid ma töin levinumad vead vällja.

müüa seda ei soovita. kui käärinud pole vöid ise süüa,     kui aga käärinud,siis kas sauna meeks vöi puskariks teha.

kui müüa üritad rikud maine ära, ja siis on tulevikus koraliku mee müügiga raskusi.