suhkrusiirup

selline küsimus, et suhkur paremini lahustuks siis millisele temperatuurile võib siirupit kuumutada...või kas üldse tohib....

 

Kommentaaride kuvamine

NB! Ära lisa oma mesindusalast kuulutust kommentaarina teisele kuulutusele, vaid lisa uus kuulutus siit!
Pronksmedal (100p.)

Vältida tuleb karamelliseerumist

Karamelliseerumine on see, mis probleeme põhjustab kuna siirupisse tekivad osakesed, mis ei ole mesilaste jaoks seeditavad ning põhjustavad kõhulahtisust. Ehk siis kui siirup võtab kasvõi väikese kollaka varjundi juurde, siis on juba pahasti.

Üldiselt kui peale suhkru lisamist vett enam edasi ei kuumuta, siis ei ole karamelliseerumist karta. Kuna mina valmistan korraga umbes 3 kg siirupit, siis kasutan kiirkeedukannu vee kuumutamiseks. Keeva vee valan suhkrule peale ja segan lahustumiseni.

Värv

Ega mingil määral muutub värv ikkagi, sest ega ta päris kristallselgeks jääda ei saa.

Minul jääb hästi kerge beeži varjundiga solbe ja läheb hästi peale, mingit kõhulahtisust pole küll olnud. Paned veel paar tilka sidrunhapet ka ja on väga hää kraam. Laughing out loud