mee kvaliteedist

Pronksmedal (100p.)Jututoa moderaator

TERE,foorumi külastajad! 16.02.08 tamm

Lugedes viimaseid väljaütlemisi tekkis ka mul mõningaid mõtteid ,mida tahaksin teiega jagada.
Nimelt teavad kõik mesinikud kuidas mett solkida,kuid kindlasti suurem osa meist ei tee seda,samas
on üksikuid,kes seda siiski teevad.Olen isiklikult oma tuttavatelt kuulnud,et on ostnud mett- kujutage ette,isegi
sügisestel meepäevadel -mis on peale mõne nädala möödudes läinud käärima.On palju,isegi väga palju ka teisi
juhtumeid,mis räägivad sellest,et mesilastele on pidevalt,ka suvel söödetud suhkrusiirupit,mis peale seda kui mesilased selle ümber töötavad,rahumeeli kärgedest välja vurritavad.Kahjuks on need faktid,mida peb tunnistama.Väga palju saab siin kaasa aidata mee kvaliteedi kontroll ja rohkem üldist informeeritust,just rohkem,laiaulatumat teavet inimestele,kes mett tarbivad.Näiteks,milleks on vaja mett kuumutada?Kristaliseerunud mesi on ju palju parem ses suhtes,et ta ei tilgu,on hea võtta ja näiteks määrida leivale.Ostja aga küsib vedelat mett,siin peitubki see,et kuumutakse,lausa keedetakse mett,mis on minu arvates kuritegu.Lõpuks kutsun ülesse,olge tähelepanekud,vältige neid susserdajaid ,tarbige ainult nat.mettja olge terved.