Mesi selline imelik.

Teema selles et mesi purgis kristalliseerund hästi jämeda teraliseks(nagu suhkur kuiv ja maitsetu) ja väike osa purgist(ca 1cm) üldse kristalliseerumatta mille asi? eelmistel aastatel pole sellist asja olnud?

 

Kommentaaride kuvamine

NB! Ära lisa oma mesindusalast kuulutust kommentaarina teisele kuulutusele, vaid lisa uus kuulutus siit!

Võimalusi palju

Võimalusi palju:
.Lihtsalt ongi selline mesi, fruktoosi palju see ei suhkrustu.
.Niiskuse sisaldus suur- peaks käärima minema.
.Kauem seisnud kanarbikumesi võtab ka sellise välimuse mõnikord, aga siis maitse peaks ikka väga meeldiv olema.
.Pakendamise temperatuurid kõrged.
.Säilitamine liiga soojas.
Oletada võib veel palju, vii laborisse, ehk teevad kindlaks.
Kui süüa ei maitse siis kasuta küpsetistes ära ja hangi endale uus mesi, praegu vist on veel kohalikku mett müügis.

Tegemist ikka enda mesilaste

Tegemist ikka enda mesilaste meega. Sel aastal oli naabril tatrapõld, kas tatramesi ei olegi selline suurema teraline? Milline näeb välja käärima läinud mesi? Küsimusi palju sest alles kolmandat hooaega pean neid loomakesi.

Käärima läinud meel on

Käärima läinud meel on ikka käärimise löhn juures, käärimine algab tavaliselt purgis, tunnis ulevalt
ja liigub allapoole, mesi kobrutab. Kui sellest meest valmistada kupsetisi on kõik ok, aga õlle, veini, samaka jne.
valmistamisel tuleb mesi enne kääritamist kuumutada ja siis anda õige vunk sisse pagari või veinipärmiga.
Tatramesi on tumedam ja kristalliseerudes tumekollane, meie idanaabrite juures kõrgelt hinnatud terava maitse ja aroomi tõttu, meil peks see põld ikka suur olema millisest tatramett saada, aga lõhna (kaka) annab küll.
terv.Otu